BELEEF EEN WEEK OM NOOIT TE VERGETEN…

Wil je alles te weten te komen over onze Nederlandse keuken en de rijke culinaire cultuur van onze hoofdstad?
Deze unieke kookweek is intensief maar ook persoonlijk en is een ervaring die je niet snel zal vergeten.
Tijdens de week verkennen we zowel de lokale markten als het platteland, en ontmoeten we enkele van onze favoriete ambachtelijke leveranciers zoals slagers, bakkers, kaasmakers, wijndistributeurs en visverkopers.

Heb ik je interesse gewekt? Scroll naar beneden om de details te lezen.

Data & kosten

Deze workshop duurt 6 dagen en is op aanvraag beschikbaar, evenals de prijs.
Ook kun je een workshop van 1 dag volgen.

Inclusief

  • Een aperitief en welkomstdiner bij Cook your Life
  • Alle producten die we kopen en bereiden tijdens de workshops
  • Alle tijdens de workshops geconsumeerde dranken
  • Vier kooklessen
  • Transport van Cook Your Life naar de locaties die we bezoeken
  • Boottocht
  • Een formeel wijnproeverij en wijnkelderbezoek
  • Lunch met wijnarrangement in een lokaal restaurant
  • Een diner in een Michelin-sterrenrestaurant, inclusief wijn
  • Bezoek aan de markt, de boerderij, workshops bij leveranciers
  • Een bezoek aan een lokale kookwinkel
  • Een samengesteld cadeau van Cook your Life
  • Alle recepten

Let op

Overige vervoer en overnachtingen zijn niet inbegrepen. We geven je graag een aantal suggesties voor een verblijf bij onze favoriete hotels en lokale eetgelegenheden.
Ook op de momenten dat je de stad op eigen houtje verkent, kunnen we je tips geven over wat te doen, anders dan de standaard toeristische attracties. Op aanvraag kunnen wij speciale uitstapjes voor je organiseren.

Groepsgrootte

Tussen de 4 en 8 personen.

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

TIJDENS DE WORKSHOPS

  • Elke dag verzamelen we bij het kookatelier en beginnen we de dag met koffie en iets lekkers.
  • We belichten klassieke kooktechnieken en -methoden die elke thuiskok zou moeten kennen.
  • We gaan in op de belangrijkste kookmethodes en keukenrituelen, bespreken het belang van de juiste snijtechnieken en vaardigheden als ook de essentie van een goed gevulde keuken.
  • We behandelen bepaalde basistechnieken zoals blancheren, smoren, braden, grillen, pocheren, roosteren en sauteren.
  • We bereiden bouillons en maken seizoensgerechten, worden meester in het maken van gebakdeeg en maken kennis met de ambacht van het broodbakken.

EN VERDER

  • Je stapt aan boord van een luxe rondvaartboot en bezoekt een typische Amsterdamse wijnkelder
  • Je geniet van een ontspannen lunch in een bekend Amsterdams restaurant
  • De hele week door geniet je van seizoensgebonden gerechten incl. wijnarrangementen en proef je een aantal zeer bijzondere Nederlandse wijnen.
  • Je bezoekt lokale markten en winkels en verkent het platteland, waar je ambachtelijke leveranciers aan het werk ziet, zoals slagers, bakkers, kaasmakers, wijndistributeurs en visverkopers.
  • Je leert over prop en food styling, maar ook over de kunst van een bord opmaken.