Linguine met venusschelpen en bottarga
Ingrediënten
- 400 g linguine
- 10 el Olijfolie
- 2 Teentje Knoflook gehalveerd
- 1 tl Chilivlokken
- 800 g venusschelpen schoongemaakt
- 90 ml Witte wijn
- 5 takjes Peterselie grof gehakt
- 30 el bottarga geraspt
Instructies
- Breng een grote pan met veel water en zout aan de kook. Kook de linguine beetgaar.
- Schenk de olijfolie in een andere grote pan. Verhit op halfhoog vuur en doe de knoflook erin. Als die begint te bakken doe je de chilivlokken en schelpen erbij.Roer goed om de schelpen met de olie te bedekken. Schenk de wijn erbij. Zet het vuur hoog en doe de deksel op de pan. Schud na 1 minuut (klikken) en verlaag de temperatuur een beetje. Laat de saus wat indikken.
- Ondertussen is de pasta klaar. Giet deze af en bewaar wat van het kookvocht. Doe dit kookvocht bij de schelpen, samen met de peterselie en nog wat olijfolie. Goed roeren en schudden, de saus moet dikker worden.
- Leg de pasta op de borden en leg de schelpen hierop. Rasp de bottarga over de schelpen en schenk er de saus over. Meng de pasta dan met 2 vorken op het bord.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!