Lemon curd
Ingrediënten
- 2 stuks citroensap
- 2 stuks citroenrasp
- 200 g suiker
- 2 stuks eieren
- 125 g boter
- 4 g gelatine voor extra stevig curd in macarons
Instructies
- Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain marie. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten.Als je de curd gebruikt om macarons te vullen, moet je gelatine gebruiken. Eerst weken in koud water en dan bij de warme curd heeft. Niet laten koken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!