Lamsworstjes

Gang Charcutterie
Keuken Frans
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

Vlees

  • 375 g lamsvlees
  • 150 g ui
  • 30 g varkensvet
  • 105 g creme fraiche
  • 45 g aardappelzetmeel
  • 145 g eiwitten

Melk

  • 475 g melk
  • 100 g wortel
  • 100 g ui
  • 1 stuks sinaasappelzestes
  • 4 takjes tijm

Worst

  • 500 g melk
  • 500 g water

Instructies
 

Melk

  • Breng de melk met de ingrediënten aan de kook en laat een kwartiertje op laag vuur trekken. Houd de melk warm voor de volgende stap.

Vlees

  • Hak de ui in stukjes en zweet aan in de koekenpan. Doe dan het vlees en ui in de keukenmachine en maal fijn. Doe dan de crème fraiche erbij en vervolgens het aardappelzetmeel. Voeg vervolgens de warme melk erbij tot het geheel gaat glanzen. Breng op smaak met zout en peper.

Worst

  • Vul de darm met het vleesmengsel en maak worstjes van 4 cm. Pocheer in water/melk mengsel, ongeveer 20 minuten. Laat dan snel afkoelen in ijswater. Droog ze af en bak ze lichtbruin in de koekenpan met wat boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept