Kippenleverpastei

Gang Bijgerecht, Voorgerecht gevogelte
Keuken Hollands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kippenlevers
  • 1 stuks Sjalotje gesnipperd
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 stuks gedroogd pepertje
  • 0,5 dl Witte wijn
  • 4 el Crème fraiche
  • Zout
  • 5 stuks ansjovisfilets fijngesneden
  • versgemalen peper
  • roomboter om in te bakken

Instructies
 

  • Maak de kippenlevers schoon, verwijder alle zeentjes en spoel ze goed met water. Verwarm in een koekenpan een flinke eetlepel boter en fruit hierin de sjalot, ansjovis en knor­ fook met het verkruimelde pepertje. Doe de kippenlevers erbij en bak aan. Blus af met de witte wijn en laat het vocht verdampen. Breng de kippenlevers op smaak met zout en zwarte peper. Na ongeveer 5 minuten zijn de levers gaar. Kijk uit dat ze niet te langbakken, maar check ook dat ze niet rauw van binnen zijn. Laat de levers een beetje afkoelen.
  • Voeg de crème fraÎche en een flinke eetlepel boter toe en meng dit in eenblender of met een staafmixer.
  • Breng de leverpastei zo nodig verder op smaak met zout en zwart e peper. Serveer met geroosterd brood.
  • Lekker met een augurkje of wat kappertjes ernaast .
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept