Lamsfond
Ingrediënten
- 1 kg Lamsbotten
- 200 g Prei
- 200 g Wortelen
- 50 g Bleekselderij
- 1 stuks Laurierblaadjes
- 2 takjes Tijm
- 2 takje Peterselie
- 3 l water
- 1 stuks Foelie blad
- 100 g Ui
Instructies
- Voorbereiding: Snijd de groenten na het wassen grof.
- Bereiding: Bruint de botten in een braadslee in een hete oven (250 graden C). Doe ze vervolgens in een pan met het water, breng aan de kook, schuim goed af, doe dan de groenten en kruiden erbij. Bijkomend voordeel van het roosteren is dat een deel van het vet al gesmolten is. Dat hoef je straks niet meer te verwijderen. Breng weer aan de kook, laat de bouillon dan vier tot zes uur trekken op laag vuur. Niet laten koken, houd de bouillon tegen de kook aan. Blijf regelmatig afschuimen. Zeef de bouillon, en kook in met ongeveer tweederde.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!