Kweeperengelei

Gang Gelei
Porties 0

Ingrediënten
  

  • 3 kg kweeperen
  • 500 g suiker per liter sap

Instructies
 

  • Veeg de kweeperen met een doek goed schoon. Snij de vruchten in kwarten en zet ze in een pan goed onder water. Breng het geheel aan de kook. Houd het op matig vuur net zo lang aan de kook tot de kweeperen bijna uit elkaar vallen. Dek het geheel af en laat het een nacht staan.
  • Schep de volgende dag de vruchten uit het sap. Giet het sap door een zeef met hierin een dubbele laag kaasdoek.
  • Zet het sap apart en kook de kweeperen nog een keer. Pers ze dan door een zeef en daarna door een kaasdoek. Doe dit sap bij het sap van de eerste keer.
  • Meet de hoeveelheid sap in een maatbeker en voeg de suiker toe.  Aan 1 liter kweepeersap voeg je 500 gram suiker toe.
  • Breng het kweepeersap met de suiker aan de kook. Laat tot ongeveer 2/3 inkoken. Zet een schoteltje in de koelkast of vriezer en laat hierop een druppel sap vallen. Als het stevig aanvoelt, is de gelei klaar.
  • Spoel ondertussen de potten en deksels en de pollepel in heet water met soda of zet het in een pan kokend water. Laat de potten en deksels uitlekken. Giet de potjes zo snel mogelijk helemaal vol, schroef de deksel erop en zet ze op de kop neer.
Okke: https://www.kweepeer.nl/recepten/kweepeer-gelei/
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept