Kreeftenboter
Ingrediënten
Kreeft
- 500 g Kreeft
- 1,2 kg boter
Kruiden
- 100 g sjalotjes
- 100 g uien
- 2 tenen knoflook
- 75 g bleekselderij
- 150 g wortel
- 75 g prei het witte deel
- 6 stuks tomaten concassee
- 2 tl tomatenpuree
- 1 stuks Bouquet garni
- 1 l water
- naar smaak zeezout
Instructies
- Schil, was en snijd alle groenten in brunoise. Bak ze in hete boter. Voeg de geplette kreeftenlichamen toe en bak ze gedurende 5 minuten. Voeg water, boter en zout toe. Dek af en kook in de oven op 150 ° C gedurende 2 tot 2:30 uur. Giet de vloeistof door een fijne zeef. Plaats op een gekoelde plaats om de boter op smaak te laten komen. Pak dan de boter uit de koelkast, warm op en giet nogmaals door een fijne zeef. Bewaren op de gekoelde plaats.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!