Krab-kokossoep met koriander

Gang Soepen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 2 el Olijfolie
  • 1 stuks Ui
  • 1 stengel Bleekselderij
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 stuks Chili peper
  • 1 stuks Tomaat
  • 3 el Koriander
  • 1 l Visfond
  • 500 g Krabvlees
  • 2,5 dl Kokosmelk
  • 2 el Palmolie
  • 1 stuks Limoensap
  • 2 el Chiliolie
  • 1 stuks Limoen

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur. Fruit de gesnipperde ui en selderij 5 minuten. Roer knoflook en verse peper erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg de tomaten en de helft van de koriander toe. Draai het vuur nu hoger. Bak het geheel al roerend 3 minuten. Voeg de bouillon toe. Breng aande kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer krabvlees, kokosmelk en palmolie erdoor en laat op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken. De soep dient dik te zijn, maar niet zo dik dat het op een stoofgerecht lijkt. Voeg zo nodig wat water toe. Roer het limoensap en de overige koriander erdoor. Breng op smaak met zout. Serveer in voorverwarmde kommen en geef de partjes limoen en de chiliolie er apart bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept