Kouing Anann

Bretons bladerdeeg met suiker en appel
Gang Patisserie
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g Croissantdeeg zie recept bij croissants
  • 125 g Boter
  • 150 g Suiker
  • 1 kg Appels

Instructies
 

  • Sla de boter zacht met de deegroller. Rol het deeg uit tot een plak. Leg de boter in het midden en vouw het deeg om de boter heen. Het moet aan alle kanten goed overlappen. Ga dan te werk als bij het maken van croissants voor de twee toeren. Bij de derde toer de suiker over het deeg uitstrooien en het deeg vormen tot een ronde lap. Leg de geschilde appels mooi dakpansgewijs op een helft van het deeg en vouw de andere helft er overheen. Laat rijzen bij een temp van 25 graden, tot het volume verdubbeld is. Bak op 180 graden tot de suiker is gekarameliseerd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept