Koffiebavarois
Ingrediënten
- 5 blaadjes Gelatine
- 4 stuks Eidooier
- 80 g Suiker
- 30 g Chocolade mokka
- 0,25 l Melk
- 0,12 l Koffie sterk gezet
- 2 cl Koffielikeur
- 0,25 l Slagroom
- 1 el Cacaopoeder
Instructies
- Week de gelatine in koud water. Roer de eidooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Laat de chocolade in de hete melk smelten en roer haar met de koffie en de likeur door het eimengsel. Laat au bain-marie op dikte komen. Knijp de gelatine uit en los op in het mengsel. Laat in een kom met ijswater de massa al roerend afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel haar erdoorheen. Doe de vla in vormpjes en laat opstijven in de koeling. Garneer bij het opdienen met een lepel slagroom en bestuif met wat cacao.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!