Porties 2 Broden

Ingrediënten
  

Deeg

  • 100 g Roggebloem
  • 150 g Roggemeel
  • 250 g Speltvolkorenmeel
  • 350 g Water
  • 10 g Azijn
  • 3 g Zout
  • 5 g Instantgist

Kruiden

  • 2 g Speculaaskruiden
  • 20 g Bruine suiker
  • 4 g Cacaopoeder
  • 4 g Oploskoffie

Vulling

  • 250 g gedrooogde pruimen en abrikozen
  • 125 g Gedroogde vijgen
  • 150 g Rozijnen
  • 50 g Geroosterde hazelnoten

Instructies
 

  • Het deeg maken gaat het best in de keukenmachine vanweg het plakkerige.
  • Spoel de vulling met lauw water af en week 15 minuten in lauw water.
  • Meng meel, bloem, kruiden, water, azijn, zout en gist 5 minuten op lage snelheid in de keukenmachine met de vlinder. Laat gist niet in directe aanraking komen met azijn of zout.
    Kneed circa 3 minuten op hogere snelheid.
  • Laat 5 minuten rusten met de uitgelekte vulling erop.
  • Draai heel voorzichtig in 1 minuut de vulling erdoor.
  • Laat 15 minuten rijzen.
  • Verdeel met natte handen over 2 ingevette cakeblikken. Laat 40 minuten rijzen met een natte doek erover.
  • Los voorzichtig op een bakplaat met siliconen mat of bakpapier. Strijk met natte handen glad.
  • Stoom iets voor en bak circa 35 minuten op 180 °C.
  • Laat goed afkoelen en pak goed in. Laat minstens 1 nacht rusten, snijd in heel dunne plakjes met ongekarteld mes.
  • Het kletzenbrood is op kamertemperatuur 2 weken te bewaren. Het is ook goed in te vriezen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept