Ingrediënten
- 1 kg kippenlevers
- kleurzout coloroso
- 500 gram boter
- 6 tenen knoflook
- 3 stuks sjalotjes
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 3 blaadjes laurier
- madeira
- peper
Instructies
- Zout de kippenlevers met het kleurzout. Snijdt de sjalotten en knoflook grof. Smelt de boter in een grote pan. De boter hoeft niet te kleuren. Voeg de knoflook, sjalotjes en kruiden bij de boter. Voeg daarna de kippenlevers toe, bak deze half gaar. Mix het geheel in de blender en voeg de madeira toe. Snel door een fijne zeef heen roeren en koelen door de bak in ijswater te hangen. Naar smaak peper, zout en madeira toevoegen.
Bron: Foodtube
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!