Kip in roomsaus
Ingrediënten
- 1 stuks Kip
- 1 stuks Ui wit
- 2 teentje Knoflook
- 500 g Champignons
- 100 g Boter
- 1 stuks Bouguet garni
- 20 cl Witte wijn
- 0,5 l Slagroom
- 0,5 stuks Citroen sap
- 400 g Crème fraiche
- 1 bosje Bieslook Gehakt
Instructies
- Schil de uien en snijd in vieren. Maak de champignons schoon en snijd ook in vieren. Druk de ongepelde teentje knoflook plat.
- Snij de kip in stukken. Haal eerst de poten los en hak deze in tweeen. Neem dan de vleugels en hak ook deze in tweeen. Splijt het karkas in de lengte in tweeen en haal de filets los.
- Verhit de boter in een ruime braadpan, leg de stukken kip erin en bak ze goudbruin. Dat is ongeveer 6 minuten aan iedere kant. Haal de filets er dan uit. Voeg de ui, de champignons, de knoflook en het bouquet garni erbij. Bak alles nog een paar minuten. Blus af met de wijn en laat het geheel inkoken.
- Voeg de room en de creme fraiche toe en laat nog ongeveer een half uurtje sudderen. Doe de filets er de laatste 20 minuten bij. Neem de stukken kip uit de pan en haal de saus door een fijne zeef. Voeg een paar druppels citroen toe en klop het met een garde. Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel nog een keer aan de kook. Serveer de kip op een plateau en nappeer met de saus. Bestrooi met de gehakte bieslook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!