Scaloppine al Marsala can funghi misti
Sicilië
Kalfsmuis in marsala met gemengde paddenstoelen
Scaloppine al Marsala can funghi misti
Sicilië
Ingrediënten
- 500 g Kalfslappen kalfsmuis of bovenbil
- Bloem
- Zout
- Peper
- 50 g Boter
- Olijfolie
- 1 dl Marsala
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 4 takjes Oregano
- 4 takjes Peterselie
Instructies
- Snijd het vlees in plakjes van 5 mm en sla deze platter met een hakmes tussen twee velletjes folie. Meng de bloem met zout en peper en haal de kalfslapjes door de bloem.
- Smelt de boter op middelhoog vuur en voeg nog wat peper en olijfolie toe. Bak de kalfslapjes 2 minuten per kant op hoog vuur. Voeg de marsala toe en verwarm nog een paar minuten tot het vlees gaar is. Leg ze dan weg en houd warm onder aluminiumfolie op een warm bord.
- Doe dan de paddenstoelen in de pan en bak ze op hoog vuur. Laat ze even sudderen met het deksel op de pan tot ze hun vocht hebben afgestaan. Haal dan het deksel van de pan en draai het vuur hoog om het vocht te laten verdampen en de saus te laten indikken.
- Leg dan het vlees op de borden, schep de paddenstoelen op het vlees, schenk de saus over het vlees en wat ernaast. Beleg met peterselie en oregano. Snel serveren voordat het afkoelt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!