Hertenrug met cranberries
Ingrediënten
- 350 g Hertenrug
- 100 g Cranberries
- 100 ml Port, rode
- 2 stuks Sjalotje
- 100 ml Wildfond
- 1 stuks Chili peper
- 75 g Boter
Instructies
- Marineer in een kommetje de gedroogde cranberry’s met de port minimaal 1 uur. Bestrooi de hertenrug filet met zout en peper. Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de hertenrug filet rondom in een paar minuten bruin. Leg de hertenrug filet in een ovenschaal en zet deze apart tot gebruik. Verwarm de oven voor op 180 Gr.C. Fruit de gesnipperde sjalotjes heel zachtjes 3 minuten in het bakvet van het vlees. Voeg de wildfond en de port met cranberry’s toe en kook alles op een middelhoog vuur 5 minuten. Bak het vlees 8 minuten in de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de rest van de boter klontje voor klontje door de saus. Laat de saus tussendoor steeds even aan de kook komen. Breng de saus op smaak met zout en chilipeper. Trancheer de hertenfilet in mooie dunne plakjes en leg deze op voorverwarmde borden. Schep er wat van de saus bij en serveer de rest van de saus apart erbij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!