Hemelse modder
Ingrediënten
- 100 g Chocolade
- 2 stuks eieren gesplitst
- 30 g Poedersuiker
- 2 el Cognac
- 0,5 l Slagroom
- 6 el Chocoladelikeur
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie. Splits de eieren in eiwit en dooier. Voeg aan de dooiers de poedersuiker toe en klop tot een dik romig mengsel. Voeg de cognac toe en klop alles door de warme chocolade. Klop eiwit en slagroom apart stijf. Houd wat slagroom apart voor de garnering. En voeg toe aan het chocolademengsel. Meng voorzichtig doch goed. Doe over in schaaltjes en laat in de koelkast opstijven. Giet een eetlepel chocoladelikeur over elk schaaltje en garneer met een toefje slagroom. Geef er een klein glaasje chocoladelikeur bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!