Haricots verts en peultjes met hazelnoten en sinaasappel
Ingrediënten
- 400 g haricots verts schoongemaakt
- 400 g peultjes schoongemaakt
- 70 g hazelnoten
- 1 stuks sinaasappel
- 20 g Bieslook fijn gehakt
- 1 teentje Knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 el notenolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃
- Blancheer de haricots verts in 4 minuten en giet ze af in een vergiet en spoel direct af met koud water. Dan blijven ze mooi groen. Doe hetzelfde met de peultjes, maar blancheer deze maar 1 minuut.
- Rooster de hazelnoten in de oven. Haal de vliesjes eraf en hak ze daarna met een mes grof.
- Schaaf met een dunschiller of zesteur fijne repen van de sinaasappelsschil. Snijd in fijne julienne.
- Vermeng alle ingredienten in een schaal. maar op smaak en besprenkel met de notenolie.
Bron: Ottolenghi Het Kookboek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!