Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Haricots verts en peultjes met hazelnoten en sinaasappel

Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g haricots verts schoongemaakt
  • 400 g peultjes schoongemaakt
  • 70 g hazelnoten
  • 1 stuks sinaasappel
  • 20 g Bieslook fijn gehakt
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el notenolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180℃
  • Blancheer de haricots verts in 4 minuten en giet ze af in een vergiet en spoel direct af met koud water. Dan blijven ze mooi groen. Doe hetzelfde met de peultjes, maar blancheer deze maar 1 minuut.
  • Rooster de hazelnoten in de oven. Haal de vliesjes eraf en hak ze daarna met een mes grof.
  • Schaaf met een dunschiller of zesteur fijne repen van de sinaasappelsschil. Snijd in fijne julienne.
  • Vermeng alle ingredienten in een schaal. maar op smaak en besprenkel met de notenolie.