Groentebitterballen

Gang Amuse
Porties 100

Ingrediënten
  

  • 200 g Wortelen
  • 200 g Prei
  • 200 g Bloemkool
  • 200 g Knolselderij
  • 200 g Pastinaak
  • 4 el Specerijen van de VOC
  • 0,5 l Water
  • 100 g Boter
  • 120 g Bloem
  • 1 stuks Sjalotje
  • 0,5 l Melk
  • 5 blaadjes Gelatine
  • 0,5 bosje Bieslook
  • 0,5 bosje Peterselie platte
  • 1 el Mosterd Dijon
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Snijd de groenten in kleine brunoise. Blancheer de groenten in ruim kokend water met 18 g zout per liter. Spoel af met koud water en dep droog. Los de specerijen op in het water. Maak ondertussen een roux van boter, bloem en sjalot. Verwerk deze tot een salpicon met de specerijenbouillon en de melk en laat een halfuur gaar koken. Los de gelatine op in koud water en voeg toe aan de kokende salpicon. Roer goed door. Voeg de geblancheerde groente, de kruiden en mosterd toe.Breng op smaak met zout. Laat de salpicon goed afkoelen in de koeelkast. Draai het mengsel tot bitterballen en paneer ze twee keer. Frituur in porties op 180 graden C.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept