Groente croustades
Ingrediënten
- 1 dl Witte wijn
- 1 stuks Sjalotje
- 250 g Doperwten
- 300 g Tuinbonen
- 24 takje Zeekraal
- 260 g Briseerdeeg
- 24 blaadjes Spinazie
Instructies
- Rol het deeg uit en bekleed er taartvormpjes mee.
- Bak ze blind in de oven op 180 ºC. Afhankelijk van de grootte, 15 – 30 minuten.
- Blancheer de groenten.
- Fruit het sjalotje in de boter, blus af met de witte wijn en leg de geblancheerde groenten in deze saus. Glaceer de groenten tot het vocht verdampt is, maar laat niet bruin worden. Haal uit de pan, doe wat boter in de pan en laat dit even bruisen. Als je dit voor handen hebt, wat sterke groentebouillon erbij voor de smaak.
- Schik de groenten in de deegbakjes, giet de botersaus erover en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!