Groene of rode pasta

Gang Bijgerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 350 g Bloem
  • 2 stuks Eieren
  • 1 snufje Zout

puree

  • 500 g Spinazie
  • 0,5 dl Olie

puree

  • 450 g Tomaat
  • 0,5 glas water

Instructies
 

  • Kneed de bloem, de eieren, de olie, het water, het zout en gepureerde spinazie of tomaten goed door elkaar. Maak het deeg zo plat mogelijk, en laat het drogen. Als het deeg droog is snij het in zeer smalle reepjes voor tagliatelle of in wat bredere repen voor lasagna. De kooktijd is +/- 14 minuten afhankelijk van de dikte. Gebruik ruim gezouten water of kook het in water met een bouillonblokje. Voor witte pasta, 1 à 2 eieren extra en wat meer olie en water gebruiken. Wil men pasta met tuinkruiden voeg dan aan de witte pasta 50 gram fijngehakte tuinkruiden toe. Volkorenpasta kan ook, neem dan 300 gr volkorenmeel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept