Groene of rode pasta
Ingrediënten
- 350 g Bloem
- 2 stuks Eieren
- 1 snufje Zout
puree
- 500 g Spinazie
- 0,5 dl Olie
puree
- 450 g Tomaat
- 0,5 glas water
Instructies
- Kneed de bloem, de eieren, de olie, het water, het zout en gepureerde spinazie of tomaten goed door elkaar. Maak het deeg zo plat mogelijk, en laat het drogen. Als het deeg droog is snij het in zeer smalle reepjes voor tagliatelle of in wat bredere repen voor lasagna. De kooktijd is +/- 14 minuten afhankelijk van de dikte. Gebruik ruim gezouten water of kook het in water met een bouillonblokje. Voor witte pasta, 1 à 2 eieren extra en wat meer olie en water gebruiken. Wil men pasta met tuinkruiden voeg dan aan de witte pasta 50 gram fijngehakte tuinkruiden toe. Volkorenpasta kan ook, neem dan 300 gr volkorenmeel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!