gestoofde prei met gefrituurde kappertjes
Ingrediënten
- 20 stuks Prei
- 2 el Boter
- 0,5 l wijn, rood goede wijn. vol en fruitig
- 10 stuks Jeneverbessen gemalen in de vijzel
- 0,5 el Tijm
- 4 el Kappertjes goed uitgelekt
- Peper
- 100 g Frambozen
Instructies
- Maak de prei schoon. Snijd ze aan de bovenzijde kruisgewijs in tot drie cm. in het witte gedeelte van de prei. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de prei een paar minuten. Giet de wijn erover, de gemalen jeneverbessen en de tijm. Laat het inkoken tot de prei aan de buitenzijde gaar is. Haal zonodig de prei uit de pan en kook de wijn verder in tot hij dikker wordt. Terwijl de prei afkoelt en marineert in de wijn, verwarmt u frituurolie tot 180 graden. Kan ook in een koekenpan, 5 cm diep. Zorg dat de kappertjes goed droog zijn en frituur ze dan in de olie tot ze naar boven komen en zich openen als bloemknoppen (ca. 30 seconden). Vlak voor het opdienen de prei op een schaal leggen, bestrooien met zwarte peper en gefrituurde kappertjes. Garneren met de frambozen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!