Gestoofde artisjokken

Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg mini artisjokken petit violet
  • 1 dl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 stuks sjalot fijngehakt
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes munt
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes peterselie
  • 1 dl witte wijn

Instructies
 

  • Verwijder de buitenste blaadjes van de artisjok en snijd dan voorzichtig de blaadjes onderaan bij, totdat je ziet dat de bloem geel/lichtgroen wordt. Laat de steel zitten en snijd alleen het uiteinde af en schil de in de lengterichting tot je lichtgroen ziet.
  • Snij d ook de bovenkant af tot geel/lichtgroen. Smeer ze in met citroensap en leg ze in ruim water met citroensap.
  • Breng een pan water aan de kook, leg de artisjokken daarin en wacht tot het water weer kookt. Laat 1 minuut doorkoken en giet ze dan af.
  • Verhit in een grote pan met dikke bodem met de olijfolie, knoflook, sjalotten, tijm, rozemarijn,munt en laurier. Bak even aan.
  • Voeg de artisjokken toe en breng op smaak met zout en peper. Giet er 1 dl witte wijn bij, eventueel ook wat kippenbouillon, en laat afgedekt 5 minuten koken op middelhoog vuur. Controleer met de punt van een mes of de artisjokken gaar zijn.
  • Leg ze op een schaal. Je kunt ze koud en warm eten. Bestrooi met fijngehakte peterselie en wat olijfolie.
Bron: Wil Demandt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept