Gestoofde artisjokken
Ingrediënten
- 1 kg mini artisjokken petit violet
- 1 dl olijfolie
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 stuks sjalot fijngehakt
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes munt
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes peterselie
- 1 dl witte wijn
Instructies
- Verwijder de buitenste blaadjes van de artisjok en snijd dan voorzichtig de blaadjes onderaan bij, totdat je ziet dat de bloem geel/lichtgroen wordt. Laat de steel zitten en snijd alleen het uiteinde af en schil de in de lengterichting tot je lichtgroen ziet.
- Snij d ook de bovenkant af tot geel/lichtgroen. Smeer ze in met citroensap en leg ze in ruim water met citroensap.
- Breng een pan water aan de kook, leg de artisjokken daarin en wacht tot het water weer kookt. Laat 1 minuut doorkoken en giet ze dan af.
- Verhit in een grote pan met dikke bodem met de olijfolie, knoflook, sjalotten, tijm, rozemarijn,munt en laurier. Bak even aan.
- Voeg de artisjokken toe en breng op smaak met zout en peper. Giet er 1 dl witte wijn bij, eventueel ook wat kippenbouillon, en laat afgedekt 5 minuten koken op middelhoog vuur. Controleer met de punt van een mes of de artisjokken gaar zijn.
- Leg ze op een schaal. Je kunt ze koud en warm eten. Bestrooi met fijngehakte peterselie en wat olijfolie.
Bron: Wil Demandt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!