Gesmoorde courgetten met munt en amandelen
Ingrediënten
- 700 g courgettes dunnen schijfjes
- 1 stuks Chilipeper gehakt
- 3 teentje Knoflook in dunne plakjes
- 5 el Olijfolie
- Zeezout
- 3 takjes Munt grof gehakt
- 1 stuks Citroen geraspt en sap
- 2 el Amandelen geroosterd en grof gehakt
Instructies
- Doe de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe de knoflook en courgettes erbij. Doe de chilipereps erbij en zet het vuur wat lager. Bak de courgetteplakjes tot ze kleuren, schep af en toe om.
- Wanneer de meeste plakjes goudbruin zijn, doe je het deksel op de pan en draai het vuur laag. Smoor nog 10 minuten en roer af en toe. Voeg water toe als ze dreigen aan te branden.
- Proef en voeg zout en eventueel peper toe. Doe vlak voor het serveren de munt, citroensap en citroenrasp en de amandelen toe. Laat wat afkoelen en serveer met brood en geitenkaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!