Gerookte zalm met komkommer

Gang Amuse
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 150 g Zalm. vers
  • 5 stuks Jeneverbessen
  • 1 stuks Komkommer
  • 1 stuks Citroen
  • 1 el Jasmijnthee
  • 1 takje Rozemarijn
  • 2 el Rijst. Witte
  • 2 el Sojasaus
  • 1 mespunt Wasabipasta
  • 1 el Sesamzaadjes
  • 1 el Olijfolie
  • Zout

Instructies
 

  • Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd in juliienne en meng met olijfolie en citroensap met wat zout. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en rook in thee, rozemarijn, jeneverbessen en rijst. Leg de blokjes zalm in een bakje en laat een paar minuten marineren in wasabi, opgelost in sojasaus. Haal de zalm uit de marinade en leg op de komkommer, op een lepel. Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept