Melanzane marinate

Gemarineerde aubergines

Gang Amuse Italiano
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Aubergines in plakken van 1,5 cm
  • Zout
  • 2 tenen Knoflook groene kern verwijderd en fijngehakt
  • 0,5 bosje bladpeterselie fijngehakt
  • 1 á 2 gedroogde chili pepertjes verkruimeld
  • arachide- of zonnebloemolie om te frituren
  • 100 ml rode wijnazijn

Instructies
 

  • Bestrooi de aubergines met zout en leg 30 minuten tussen keukenpa­pier.
  • Vermeng de knoflook, bladpeterselie en chilipepertjes.
  • Droog de plakjes aubergine goed af en bak in een flinke laag olie. Een wok is hiervoor ideaal. Bak tot ze aan beide kanten licht goudbruin zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier. Of als je een frituur hebt frituur je ze 5 minuten op 180°C. Halverwege keer je ze om.
  • Leg ze dakpansgewijs op een schaal, bestrooi met het bladpeterselie­ knoflookmengsel en besprenkel met de rode wijnazijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept