Melanzane marinate
Gemarineerde aubergines
Ingrediënten
- 4 stuks Aubergines in plakken van 1,5 cm
- Zout
- 2 tenen Knoflook groene kern verwijderd en fijngehakt
- 0,5 bosje bladpeterselie fijngehakt
- 1 á 2 gedroogde chili pepertjes verkruimeld
- arachide- of zonnebloemolie om te frituren
- 100 ml rode wijnazijn
Instructies
- Bestrooi de aubergines met zout en leg 30 minuten tussen keukenpapier.
- Vermeng de knoflook, bladpeterselie en chilipepertjes.
- Droog de plakjes aubergine goed af en bak in een flinke laag olie. Een wok is hiervoor ideaal. Bak tot ze aan beide kanten licht goudbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier. Of als je een frituur hebt frituur je ze 5 minuten op 180°C. Halverwege keer je ze om.
- Leg ze dakpansgewijs op een schaal, bestrooi met het bladpeterselie knoflookmengsel en besprenkel met de rode wijnazijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!