Gekonfijte eendenbout
Ingrediënten
- 4 stuks Eendenbout
- Zeezout ruim
- 10 stuks Peperkorrels
- 10 stuks Jeneverbessen
- 1 takje Tijm
- 2 blaadjes Laurierblaadjes
- 1 kg Ganzenvet
Instructies
- Meng het zeezout met de gekneusde peper en jeneverbessen. Wrijf de eendenbouten royaal in met dit mengsel (dit verwijderen we later weer). Doe ze in een schaal met de tijm en laurier en laat het een nacht in de koelkast staan. Neem de bouten uit het zout en veeg ze met een doek af. Smelt het ganzenvet en leg de bouten erin. Laat de eend op een zeer laag pitje (het vet moet een temperatuur van 70 a 80 graden hebben) gaar worden. Bewaar ze in een goed afgesloten pot.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!