Gegrilde aubergine met yoghurtsaus
Ingrediënten
Aubergines
- 2 stuks aubergine in de lengte gehalveerd
- 2 el olijfolie
Yoghurtsaus
- 150 g Griekse yoghurt
- 3 el tahin
- 1 stuks citroen uitgeperst en geraspt
- 2 teentjes knoflook geperst
Service
- 1 stuks tomaat in blokjes
- 1 hand peterselie gehakt
- 1 el olijfolie
- 4 el Tarator, tahinsaus Tahin met citroen, knoflook, zout en peper en peterselie.
- 15 g pijnboompitten geroosterd
Instructies
Aubergines
- Verwarm de oven voor op 220°C.Wrijf de aubergines in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg ze in de oven voor ongveer 20 minuten tot ze gaar zijn een enigszins zwart geblakerd.
Saus
- Meng de yoghurt, tahin, citroensap en knoflook. Voeg een paar eetlepels water toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
Salade
- Meng de tomatenblokjes, peterselie, olijfolie en citroenrasp door elkaar.
Service
- Leg de auberginehelften op een schaal, lepel er de yoghurtsaus over en de tahinsaus. Verdeel er de salade over en bestrooi met de pijnboompitjes.
Bron/inspiratie: Anas Atassi, Sumak
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!