Gegrilde aubergine met yoghurtsaus

Gang Voorgerecht
Keuken Syrië
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Aubergines

  • 2 stuks aubergine in de lengte gehalveerd
  • 2 el olijfolie

Yoghurtsaus

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 3 el tahin
  • 1 stuks citroen uitgeperst en geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst

Service

  • 1 stuks tomaat in blokjes
  • 1 hand peterselie gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 4 el Tarator, tahinsaus Tahin met citroen, knoflook, zout en peper en peterselie.
  • 15 g pijnboompitten geroosterd

Instructies
 

Aubergines

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
    Wrijf de aubergines in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg ze in de oven voor ongveer 20 minuten tot ze gaar zijn een enigszins zwart geblakerd.

Saus

  • Meng de yoghurt, tahin, citroensap en knoflook. Voeg een paar eetlepels water toe, proef en breng op smaak met zout en peper.

Salade

  • Meng de tomatenblokjes, peterselie, olijfolie en citroenrasp door elkaar.

Service

  • Leg de auberginehelften op een schaal, lepel er de yoghurtsaus over en de tahinsaus. Verdeel er de salade over en bestrooi met de pijnboompitjes.
Bron/inspiratie: Anas Atassi, Sumak
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept