Geconfijte kerstomaatjes
Ingrediënten
- 1 kg Kerstomaatjes
- 2 takje Tijm
- 1 blaadjes Laurierblaadjes.
- 2 teentjes Knoflook
- 15 g Peperkorrels
- 1 l Olijfolie
Instructies
- Verhit de olie in een pan en doe er de hele, ongepelde tomaaten, tijm, laurier, knoflook en peper in. Verhit alles 5-10 minuten op ca. 70 graden. Hoe rijper de tomaten, hoe korter de verhitting. Laat ze in de pan afkoelen, doe ze in een pot of schaal en geit de olie erover. Dek af met plastic folie en zet weg in de koelkast tot gebruik. De tomaten zijn in de olie, mits luchtdicht verpakt en in de koelkast, minstens 2 weken houdbaar. Voeg voor gebruik peper en zout toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!