Gebonden aspergesoep met zalm

Gang Soepen
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Soep

  • 2 l Aspergebouillon
  • 80 g boter
  • 1 stuks sjalot
  • 40 g bloem
  • 0,5 dl Noilly Prat
  • 100 g groene miniasperges
  • 200 g gerookte zalm
  • 5 cl room

Oregano-olie

  • 20 g oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 dl olijfolie

Instructies
 

Aspergesoep

  • Maak de aspergebouillon van resten asperges, wortel, bleekselderij en prei. Laat een paar uurtjes op zacht vuur trekken. Zeef het dan en gooi de groenteresten weg.
  • Laat de boter smelten in de pan en doe er een fijn gehakt sjalotje bij. Laat ongeveer 10 minuten op zacht vuur zweten, zodat de smaak in de boter trekt. Zeef het daarna en laat de boter weer heet worden in de schoongemaakte pan.
  • Doe de bloem bij de hete boter en roer goed door. Doe dan soeplepels bouillon erbij, lepel voor lepel. Roer na elke lepel goed door, zodat een egale massa ontstaat. Op het laatst kun je wat ruimer met de bouillon toevoegen doen. Doe er ook wat Noilly Prat door, dat geeft wat diepere smaak. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper, eventueel wat nootmuskaat of foelie.

Oregano-olie

  • Doe de oreganoblaadjes en het teentje knoflook in een vijzel en maak een gladde pesto. Doe er wat olijfolie door en draai nog even mooi glad.

Opdienen

  • Blancheer de mini-asperges en snijd ze in grote stukjes. Verdeel deze over de soepkommen.
  • Snijd de zalm in reepjes. Giet de hete soep in de kommen over de asperges. Leg de zalm op de soep en besprenkel met de oregano-olie. Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept