Gebakken griesmeelpudding
Ingrediënten
- 75 gram griesmeel
- 250 gram schenkbare yoghurt
- 3 stuks eieren gesplitst in dooier en wit
- 75-100 gram naar smaak golden syrup, honing of stroop, plus extra
- 50 gram bloem
- 50 gram boter gesmolten
- snuf zout
- fijngeraspte schil van 1 citroen
- 200 ml ongeslagen slagroom voor het serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal van 1,5 liter inhoud in.
- Meng het griesmeel door de yoghurt en laat 5 minuten staan om te wellen.
- Klop de eidooiers met de golden syrup of honing schuimig. Roer het griesmeel-yoghurtmengsel erdoor, gevolgd door de bloem, gesmolten boter, snuf zout en de citroenzest. Meng tot een glad mengsel. Laat wederom 5 minuten staan.
- Klop het eiwit stijf in een schone kom. Spatel eerst een flinke lik door het griesmeelbeslag en spatel vervolgens de hele boel door de rest van het geklopte eiwit.
- Schep het beslag in de ingevette ovenschaal.
- Bak de pudding in ongeveer 20 minuten goudbruin, afhankelijk van de diepte van de schaal. Serveer hem direct, overgoten met dunne room en extra stroop of honing.
Opmaaktips
- Overgiet met een scheutje room en bak de pudding de volgende dag nog even op in een voorverwarmde oven.
Bron/Inspiratie: Yvette van Boven, Volkskrant 28-11-20
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!