Gebakken griesmeelpudding

Gang Dessert
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram griesmeel
  • 250 gram schenkbare yoghurt
  • 3 stuks eieren gesplitst in dooier en wit
  • 75-100 gram naar smaak golden syrup, honing of stroop, plus extra
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter gesmolten
  • snuf zout
  • fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 200 ml ongeslagen slagroom voor het serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal van 1,5 liter inhoud in.
  • Meng het griesmeel door de yoghurt en laat 5 minuten staan om te wellen.
  • Klop de eidooiers met de golden syrup of honing schuimig. Roer het griesmeel-yoghurtmengsel erdoor, gevolgd door de bloem, gesmolten boter, snuf zout en de citroenzest. Meng tot een glad mengsel. Laat wederom 5 minuten staan.
  • Klop het eiwit stijf in een schone kom. Spatel eerst een flinke lik door het griesmeelbeslag en spatel vervolgens de hele boel door de rest van het geklopte eiwit.
  • Schep het beslag in de ingevette ovenschaal.
  • Bak de pudding in ongeveer 20 minuten goudbruin, afhankelijk van de diepte van de schaal. Serveer hem direct, overgoten met dunne room en extra stroop of honing.

Opmaaktips

  • Overgiet met een scheutje room en bak de pudding de volgende dag nog even op in een voorverwarmde oven.
Bron/Inspiratie: Yvette van Boven, Volkskrant 28-11-20
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept