Eitaartjes met viskuit
Ingrediënten
deeg
- 250 g Bloem
- 120 g Boter
- 1 stuks Eieren
vulling
- 4 stuks Eieren
- 4 stuks Eidooier
- 80 g Boter
- 4 el Kaviaar, zwart
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvormpjes in met boter. Zeef de bloem boven een kom en wrijf de boer er met je vingertoppen door tot het geheel eruit ziet als broodkruim. Maak in het midden een kuiltje en doe daar het ei in. Meng alles met een mes tot het deeg zich gaat binden. Voeg wat ijskoud water toe als het deeg te droog is. Vorm een bal van het deeg, dek af met plastic folie en laat 30 min afkoelen in de koelkast.
- Rol het deeg daarna uit tot een 2 mm dikke lap en steek er met een uitsteekring rondjes uit. Leg in elk muffinbakje een rondje en prik gaatjes in de bodem. Bak het vormpje in 6 tot 8 minuten goudbruin en laat afkoelen.
- Klop de eieren en eidooiers los en smelt de boter op laag vuur. Voeg de eieren toe en blijf alles op laag vuur 6 tot 8 minuten kloppen tot het mengsel dik is. De eieren mogen niet stollen!
- Haal de pan van het vuur en voeg zout en peper toe. Vul elk vormpje met met het eiermengsel en schep er vlak voor het serveren 1/2 tl viskuit op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!