Eendenborst sous vide
Ingrediënten
- 800 g Eendenborst
- 8 g Zout
- 2,4 g Suiker
Instructies
- Snijd de eendenborst in een mooie vorm en snijd het vet aan de randen weg. Wanneer er erg veel vet op ligt, snijd dit dan wat weg. Niet alles wegsnijden! Marineer de borsten 14 minuten in zout en suiker (dit alleen als je de eendenborsten na het garen niet meteen gebruikt). Haal dit er daarna weer af met keukenpapier. Wikkel de eendenborst strak in folie en daarna in een vacuümzak. Vacumeer en gaar op 63º C gedurende 1 uur. Als je ze niet direct gebruikt: haal uit het waterbad en koel snel af in ijswater. Anders ga direct je verder bij de volgende stap.
- Voor het serveren de eendenborsten weer verwarmen tot 63º C. Haal ze dan uit de zak en brand met de brander tot ze bruin zijn en smaak hebben. Zout en peper om op smaak te maken doe je daarna. Laat even rusten onder aluminiumfolie. Trancheer de eendenborsten en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!