Dumkes

Gang Patisserie
Porties 20

Ingrediënten
  

  • 115 g boter zacht
  • 100 g Basterdsuiker wit
  • 1 el Melk
  • 1 tl Rum
  • 1 mespunt Kaneel
  • 2 g Zout
  • 1 tl Anijspoeder
  • 15 g Anijszaad
  • 50 g Amandelen blanke. fijngehakt
  • 175 g Bloem Zeeuwse
  • 1 tl Bakpoeder gezeefd
  • 1 stuks Eieren losgeklopt

Instructies
 

  • Meng de boter, basterdsuiker, melk, rum, kaneel, zout, anijspoeder, anijszaad en de fijngehakte amandelen. Voeg de zeeuwse bloem en het bakpoeder toe en kneed het tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Neem een stuk van het deeg en rol dit met de handen op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een pil van 3 cm rond. Snijd hiervan stukjes van 2 cm lang en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze met de duim iets in. Verwerk de rest van het deeg op dezelfde manier. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept