Doperwtensoep met mozzarella
Ingrediënten
- 600 ml Groentebouillon
- 450 g Doperwten
- 1 stuks Ui
- 100 ml Slagroom
- 1 takje Munt
- 50 g Boter
- 200 g mozzarella
- espelettepeper
Instructies
- Smoor de ui in de boter in een soeppan (deksel erop) tot hij zacht is.
- Voeg de kokendhete bouillon, slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan 5 à 10 minuten sudderen. Hoe korter, hoe mooier knalgroen de soep, maar ook hoe taaier de erwtenvelletjes.
- Pureer de soep grondig met de staafmixer. Haal hem liefst nog door de roerzeef voor een fluwelig zacht resultaat.
- Voeg de mozzarella in kleine stukje toe en pureer nogmaals als het gesmolten is.
- Bestrooi de soep met wat espelettepeper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!