Desem batard brood
Ingrediënten
- 640 g meel type 65
- 320 g desem verhouding 1:1
- 335-375 gram water
- 16 g zout
Instructies
- Meng het meel en water en laat 45 minuten staan voor de autolyse.
- Meng er dan het desem en zout door, niet kneden.
- laat 2-3 uur voorrijzen op kamertemperatuur afwisselend met in de koelkast laten rijzen. Sla het na anderhalf uur om. Tegen het eind moet het deeg luchtig aanvoelen.
- Vorm een bol van het deeg en laat 15 minuten rusten.
- vorm tot broden of broodjes. Breng ze goed op spanning en de naad moet goed sluiten.
- Laat in de koelkast 12-18 uur rijzen. De broden moeten luchtig en stevig aanvoelen. Snijd ze in met een heel scherp mes.
- Verwarm de oven op 250°C met veel stoom. Leg de broden in de oven en als ze zijn opengebarsten, verlaag je de temperatuur tot 230°C.
- Bak de broden ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte.
Bron: Issa Niemeijer-Brown
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!