Réunion
Crème brûlée met passievrucht en vanille
Ingrediënten
- 5 dl Room
- 1 stuks Vanillestokje
- 4 stuks Eidooiers
- 65 g Suiker
- 2 stuks passievruchten
- Rietsuiker voor het karameliseren
Instructies
- Giet de room in de pan. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe in de room met het stokje erbij. Breng de room zachtjes aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat nog een paar minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop in een kom de eierdooiers met de witte suiker tot een romige substantie. Voeg dan langzaam de hete room erbij en roer goed door. Haal dan het vanillestokje er uit.
- Schraap de passievruchten leeg en roer de pulp door de room. Verdeel het mengsel over crème brulee schaaltjes en zet ze in een braadslede. Giet warm water in de braadslede zodat de schaaltjes tot ongeveer de helft onder water staan. Bak de custard ongeveer 45 minuten. Ze moet in het midden nog een beetje lobbig zijn.
- Laat dan afkoelen tot ze koud zijn. Zet ze in de koelkast tot gebruik.
- Bestrooi de bovenkant van de crème brûlées met wat rietsuiker en verdeel dit gelijkmatig. Brand dan de karamel. Laat de custard daarna weer koud worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!