Coxinhas encantadas

Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 6 personen als borrelhapje

Ingrediënten
  

Vulling

  • 2 el Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook gehakt
  • 1 tl Tijm blaadjes
  • 1 el Ui gehakt
  • 1 stuks Aubergine geschild en in blokjes
  • 1 el Parmesaanse kaas geraspt
  • 1 el Pecorino geraspt

Deeg

  • 1 stuks aardappel
  • 120 ml Groentebouillon
  • 120 ml Melk
  • 1 el Boter
  • 0,5 tl Zout
  • 125 g Bloem

Samenstellen

  • 2 el bloem
  • 2 stuks eieren geklopt en gezouten
  • 60 g broodkruim
  • Arachide olie om te frituren

Instructies
 

Vulling

  • Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en de ui, 1 minuut. Voeg de aubergine toe en breng op smaak met zout en peper. Bak tot de aubergine zacht is, ongeveer 20 minuten. Pureer en koel helemaal af voordat je de kazen erdoor mengt.

Deeg

  • Kook de aardappel in de schil gaar. Haal de schil er daarna af en stamp fijn. Breng in een pannetje de bouillon, melk, boter en zout aan de kook. Voeg de bloem er in 1 keer toe en roer stevig door tot het deeg begint te glanzen en droog van de zijkant van de pan loslaat. Haal van het vuur en meng met de aardappel. Kneed op een werkvlak een paar minuten door. Zet dan weg tot gebruik.

Samenstellen

  • Rol 1 eerlepel deeg in een balletje en plet tot een rondje van 6 cm. Leg in het midden een theelepel van de vulling en sluit het deeg eromheen. Pas op dat het niet breekt. Sluit voorzichtig af en vorm tot een peer. Herhaal dit tot het deeg op is. Doe bloem, ei en broodkruim in aparte kommen. Haal de coxinha een voor een eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het broodkruim. Zet weg tot gebruik.

Frituren

  • Verhit de olie en frituur goudbruin, telkens een paar tegelijk. Leg op keukenpapier om uit te lekken, breng op smaak met zout en serveer heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept