Courgette ricotta taartjes met bietensaus

Gang Hoofdgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

buitenkant

  • 3 stuks Courgette
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 el Peterselie

Vulling

  • 240 g Ricotta
  • 2 el Parmesaanse kaas
  • 40 g Pecorino
  • 1 stuks Eieren

Bietensaus

  • 2 stuks Bieten
  • 2 el Groentebouillon
  • 3 el Yoghurt
  • 1 el Peterselie
  • 1 tl Citroensap

Gefrituurde wortels

  • 3 stuks Wortelen

Instructies
 

  • Buitenkant. Snijd de courgettes in dunneplakjes met de mandoline. Marineer met olijfolie, zout, peper, knoflook en peterselie. Zet een half uur weg. Vulling. Klop de ricotta met een vork romig. Voeg de overige ingredienten toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij. Bietensaus. Verwarm de biet en puree met de staafmixer. Meng met de overige ingredienten, olijfolie, zout en peper. Haal door een zeef. Gefrituurde wortels. Snijd de wortels in dunne plakjes met een dunschiller of met de mandoline. Frituur ze in olie van 180 graden en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zeezout. Afmaken. Beleg de bodem van muffinvormpjes met vetvrij papier. Leg daarop de plakken courgette, laat ze iets overhangen. Lepel de vulling in de vormpjes en vouw er de courgettes over. Zet ze in een bakblik en vul deze tot de helft vol met kokend water. Dek af met bakpapier en zet 25 minuten in een oven van 180 graden. Haal de vormpjes uit het water en keer ze voorzichtig om met behulp van een spatel. Schep in het midden van elk bord een lepel warme bietensaus. Zet de courgettetaartjes er voorzichtig midden in en garneer met de gefrituurde wordtel. Dien direct op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept