Citroentaart
Ingrediënten
deeg
- 250 g Bloem
- 200 g Poedersuiker
- 125 g Boter
- 6 el Witte wijn
vullling
- 5 stuks Citroen geraspte schil van 3. vlees van 5
- 4 stuks Eieren
- 1,5 dl Rum
- 100 g Boter ijskoud
garnering
- 100 g Aardbeien
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor het deeg. Gebruik geen extra vocht, maar kneed het deeg heel goed. Snijd de schil van de citroenen, verwijder de pitten en het witte vliesje. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine en meng vervolgens met de suiker, eieren, witte rum en ijskoude klontjes boter. Bak de taartbodem eerst blind (met behulp van bakpapier en een steunvulling), ongeveer, 15 á 20 min bij 180 graden. Vul de taartbodem vervolgens met de vulling en bak de taart nog ± 30 minuten bij 160 á 175 °C. Garneer de taart extra met schijfjes aardbei.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!