Chocoladetaart

36 kleine porties, gebaseerd op een taartje van 15 cm in 12 stukjes verdeeld.
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 2 min
Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 3 taarten 15 cm

Ingrediënten
  

Cake

  • 150 g Boter
  • 200 g Basterdsuiker bruine
  • 2 el Oploskoffie
  • 2 stuks Eieren licht geklopt
  • 1 tl Vanille essence
  • 45 g Zelfrijzend bakmeel
  • 150 g Bloem
  • 1,5 tl Bakpoeder
  • 70 g Cacaopoeder
  • 200 ml Karnemelk
  • 100 g Chocoladedruppels

glazuur

  • 115 g Boter voor glazuur
  • 115 g Chocolade puur. gehakt. voor glazuur
  • 115 g Chocolade gesmolten in spuitzak. voor zigzaggen.

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een hoge ronde springvorm van 20 cm in met boter of olie. Bekleed de bodem en zijkant met bakpapier. Klop de boter en suiker met de mixer luchtig en romig; voeg de oploskoffie toe. Doe de eieren er één voor één bij; klop steeds stevig; voeg de vanille essence toe. Schep met een metalen lepel afwisselend de bloem, bakpoeder en cacaopoeder en de karnemelk door het mengsel. Roer het glag. Voeg de chocoladedruppels toe. Giet het mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart 50-60 min. Of tot een breinaald er schoon uitkomt. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen.

Glazuur

  • Voor het glazuren: smelt de boter en chocolade au bain marie in een vuurvaste schaal. Strijk het afgekoelde glazuur gelijkmatig over de bovenkant van de taart. Versier hem eventueel met chocoladezigzaggen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept