Citroenmeringue taartjes

Gang Patisserie
Porties 20 taartjes 3 cm rond

Ingrediënten
  

deeg

  • 260 g Bloem
  • 150 g Boter
  • 100 g Poedersuiker
  • 40 g Amandelpoeder
  • 1 stuks Ei

citroencreme

  • 250 g Citroensap
  • 250 g suiker
  • 6 stuks Ei
  • 25 g Custard poeder
  • 5 g Gelatine
  • 25 g Water
  • 250 g Boter
  • 5 g Citroenzestes

Italiaanse meringue

  • 300 g suiker
  • 100 g water
  • 150 g Eiwit

Zwitsere meringue

  • 300 g suiker
  • 150 g Eiwit

decor

  • 1 stuks Limoen

Instructies
 

Deeg

  • Doe het meel in de kitchenaid met platte menger. Voeg de poedersuiker, zachte boter en amandelpoeder erbij. Meng dan op een langzame stand het deeg. Doe er een voor een de eieren bij. Kneed kort met de handen na en zet koel weg. Haal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en kneed met de handen tot het bewerkbaar is. Doe dan het deeg in ronde vormpjes, druk goed aan en bewerk de bodem met een vork. Laat in de oven op 160 graden bakken tot bruin is.

Citroencreme

  • Laat de gelatine in ijswater zacht worden. Verwarm het citroensap. Meng de eieren met de suiker, voeg dan het custardpoeder toe. Breng aan de kook en laat even koken. Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine plus citroenzestes erbij. Meng dan met de boter met de staafmixer. Zet weg en laat afkoelen.

Italiaanse meringue

  • Breng de suiker met het water aan de kook en verwarm tot 117 graden. Doe de eiwitten in de keukenmachine met garde en laat op halve toeren draaien. Als het eiwit schuimig is, de suikeroplossing toevoegen in een straaltje. Laat de keukenmachine doordraaien tot de meringue afgekoeld is

Zitserse meringue

  • Meng de suiker en de eiwitten au bain-marie tot 60 graden. Doe het mengsel dan in de keukenmachine en laat al draaiende afkoelen. Doe in een spuitzak en spuit kleine rondjes op bakpapier. Zet dan in de oven op 100 graden gedurende 50 minuten.

Afmaken

  • Vul de koek met de citroencreme. Spuit met een oplossing van glucose en water om mooi glimmend te maken en te beschermen tegen oxideren. Spuit op het midden van de citroencreme een rondje Italiaanse meringue. Maak af met een puntige toef. Brand met een brander de meringue bruin. Leg op de rand van het taartje de Zwitserse meringues. Rasp de zestes van een limoen boven het taartje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept