Citroenmeringue HK
Ingrediënten
Taartbodem
- 250 gram fonceerdeeg
- 330 gram frangipane
Citroenvulling
- 8 gram gelatine
- 50 gram sinaasappelsag
- 150 gram citroensap
- 60 gram suiker
Roomvulling
- 250 gram room
- 25 gram suiker
Meringue
- 3 stuks eiwit
- 1 mespunt zout
- 225 gram fijne suiker
- 75 gram water
Instructies
Taartbodem
- Verwarm de oven op 190°C
- Rol het fonceerdeeg uit op 3 mm. Vet een vorm van 25 cm rond en 2,5 cm hoog in met boter en bekleed met het fonceerdeeg.
- Spuit de frangipane op de bodem en bak de bodem 20 minuten. Laat daarna afkoelen en haal uit de vorm.
Citroenvulling
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Pers de citroenen en de sinaasappel uit. Doe de twee sappen bij elkaar en doe er de suiker in.
- Verwarm 50 gram van het citrussap, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij het sap. Het sap mag niet koken. Los de gelatine op door even te roeren. Roer dan de rest van het sap erdoor en laat afkoelen in de koelkast tot het lobbig is geworden. Kijk steeds even, want het mag niet te stijf worden.
Roomvulling
- Klop de room met de suiker lobbig en spatel het citrusmengsel erdoor. Schep het mengsel op de taartbodem, in het midden wat hoger dan aan de zijkanten. Strijk het glad met een palletmes en laat opstijven in de koelkast.
Meringue
- Klop de eiwitten in een goed met citroen schoongemaakte kom met wat zout.
- Doe het water en de suiker in een pannetje en verhit dit tot 120°C. Giet dit dan bij de eiwitten terwijl je blijft kloppen. In de machine kan ook, dan zet je de machine op de middenste snelheid. Als de meringue handwarm is, is het klaar.
- Spatel een laag meringue op de room en maak mooie toppen. Bruleer de bovenkant licht met een brandertje of zet even onder een hete grill.
Inspiratie: Cees Holtkamp
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!