Chocoladefudgetaart

Gang Patisserie
Porties 1 taart 22 cm

Ingrediënten
  

  • 240 gram boter kamertemperatuur
  • 265 gram chocolade 52%
  • 95 gram chocolade 70%
  • 290 gram rietsuiker
  • 4 el water
  • 5 stuks eieren gesplitst in dooier en wit
  • 1 mespunt zout
  • cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
    Vet een springvorm in met olie en bekleed de rand en bodem met bakpapier.
  • Doe de boter met de 2 soorten chocolade in een grote kom.
  • Maak van de suiker en het water een siroop. Als de suiker is opgelost giet je de siroop over de boter en chocolade. Roer goed tot alles gesmolten en gemengd is. Roer de eidooiers er 1 voor 1 door. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Sla de eiwitten met het zout stijf. Spatel het in een paar stappen door het chocolademengsel.
  • Giet 2/3 van het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet in de oven voor 40 minuten. Een naald moet er schoon uitkomen.
  • Laat de taart koud worden. Giet dan het resterende beslag over de taart en strijk glad. Zet nog 20-25 minuten in de oven. Een naald moet er nog wat vochtig uitkomen. Laat dan koud worden en bestrooi met cacaopoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept