ONTDEK DE MAGIE VAN CHOCOLADE

Slaat jouw hart op hol bij de gedachte aan chocolade? Veel mensen zijn er dol op, wellicht omdat het stofjes bevat die voor een euforisch of zelfs verliefd gevoel kunnen zorgen. Je wordt er dus behoorlijk blij van.

Deze workshop bestaat uit twee lessen en zijn los maar ook gecombineerd te boeken. Scroll verder voor meer informatie.

Informatie

Deze workshop bestaat uit twee lessen en is zowel los als gecombineerd te boeken.
De eerste les is op 4 december, de tweede les op 11 december.

Schrijf je in en verzeker jezelf van een plekje.

Tijdstip

Beide lessen vinden plaats tussen ± 18.00 uur en 22.30 uur.

Kosten

€ 150 per persoon voor twee lessen.
€ 85 per persoon voor een losse les.
De lessen zijn inclusief drankjes en koffie.

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

Lijkt je zo’n chocolade workshop toch te zoet? Bekijk dan eens mijn cursusaabod of andere workshops.

LES 1

Datum: 4 december, 2018
In deze les maken we bonbons op drie manieren.
Zo maken we truffels, kleine balletjes gemaakt van chocolade en “ganache”.  Dit laatste is een chocolademengsel met room en soms ook boter. Chocolade truffels kunnen extra op smaak worden gebracht door toevoeging van likeur of essences.
De tweede soort bonbon die we maken heeft een opgestijfde vulling die daarna door een bad gesmolten, getempereerde chocolade wordt gehaald.
Ook maken we verschillende vormen bonbons met behulp van een mal.
Normaal gesproken duurt dit alles bij elkaar een paar dagen, maar de les is zo ingericht dat je alle bonbons toch in een avond kan maken.
De kans dat tijdens de les de chocola op de meest onverwachte plekken terechtkomt is aanwezig. Maar het maken van bonbons en ze daarna opeten, maakt je avond onvergetelijk.

LES 2

Datum: 11 december, 2018
Chocolade is een goede smaakverdieper. Zeker bij wildgerechten wordt vaak chocolade gebruikt in sauzen.
Tijdens deze les maken we diverse gerechten met chocolade als (basis)ingredient zoals een soepje van chocolade, interessant vanwege de combinatie met tijm. Verder maken we een tagliatelle van chocolade, een paddenstoelensaus met chocolade, ree met saus van chocolade, chocoladeijs en een chocoladecakeje met lopende vulling.
Natuurlijk gebruiken we uitsluitend chocolade van goede merken met mooie geuren en smaken.