Chocolade amandeltaart
Equipment
- 1 springvorm 26 cm
Ingrediënten
- 250 g chocolade puur
- 250 g amandelen geroosterd, 15 minuten op 150°C
- 250 g boter kamertemperatuur
- 125 g basterdsuiker
- 125 g suiker
- 6 stuks eidooier
- 6 stuks eiwit
- zout
- 2 el semolino
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C, hete lucht
- Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier
- Hak de chocolade in grove stukjes. Draai kort in de keukenmachine en voeg daarna de amandelen toe. Draai met korte tussenpozen tot de grootte van couscouskorrels.
- Klop de boter in een grote kom met de 2 soorten suiker tot wit en romig. Doe de eidooiers erbij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
- Meng eenderde van de eiwitten met het botermengsel. Voeg dan het chocolade-amandelmengsel toe en tenslotte de rest van de eiwitten er voorzichtig doorheen vouwen, zodat de lucht erin blijft.
- Giet het beslag in de springvorm en bak 55 minuten.
- Laat afkoelen op een rekje en snijd dan in punten.
Bron: Bijbel Italiaanse keuken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!