Chocolade amandeltaart

Porties 8 personen

Equipment

  • 1 springvorm 26 cm

Ingrediënten
  

  • 250 g chocolade puur
  • 250 g amandelen geroosterd, 15 minuten op 150°C
  • 250 g boter kamertemperatuur
  • 125 g basterdsuiker
  • 125 g suiker
  • 6 stuks eidooier
  • 6 stuks eiwit
  • zout
  • 2 el semolino

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C, hete lucht
  • Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier
  • Hak de chocolade in grove stukjes. Draai kort in de keukenmachine en voeg daarna de amandelen toe. Draai met korte tussenpozen tot de grootte van couscouskorrels.
  • Klop de boter in een grote kom met de 2 soorten suiker tot wit en romig. Doe de eidooiers erbij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Meng eenderde van de eiwitten met het botermengsel. Voeg dan het chocolade-amandelmengsel toe en tenslotte de rest van de eiwitten er voorzichtig doorheen vouwen, zodat de lucht erin blijft.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak 55 minuten.
  • Laat afkoelen op een rekje en snijd dan in punten.
Bron: Bijbel Italiaanse keuken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept