Champignontaart met spinazie
Ingrediënten
Deeg
- 200 g bloem
- 50 g aardappelzetmeel
- 20 g boter
- 5 g zout
- 1 stuks ei
Champignons
- 7 stuks middelgrote eekhoorntjesbrood
- 4 stuks grote champignons
- 100 g trompettes de mort
- olijfolie
Spinazie en kruiden
- 200 g babyspinazie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 bosje bieslook
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 bosje kervel
Vulling
- 2 stuks eieren
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 snufjes jeneverbespoeder
- zout
- versgemalen peper
Taart
- 1 stuks eierdooier
Instructies
Deeg
- Meng in de kom van een keukenmachine de bloem, het zetmeel, de in stukjes gesneden boter en het zout. Laat 10 seconden op gemiddelde snelheid draaien, totdat het mengsel zanderig is. Voeg het ei en 5 cl water toe, laat opnieuw draaien en stop de mixer zodra het deeg gevormd is. Haal het eruit, kneed nog even tot een bal, wikkel het in folie en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
Champignons
- Snijd de steeltjes van het eekhoorntjesbrood en de champignons. Reinig de trompettes de mort. Was deze paddenstoelen heel snel en droog ze. Snij ze in vieren van ongeveer 3 cm.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak ze 5 minuten. Zet het weg in een vergiet om uit te lekken.
Spinazie en kruiden
- Was de spinazieblaadjes. Pel het teentje knoflook. Doe de spinazie in een pan, verwarmd met een druppel olijfolie,bak ze en meng met een vork. Doe er de knoflook bij en zet na even bakken opzij.
- Als ze zijn afgekoeld, hak ze dan heel grof met een mes. Voeg ze toe aan de champignons. Spoel de bieslook, peterselie en kervel af, verwijder ze en hak ze fijn.
Vulling
- Voeg de eieren en Parmezaanse kaas toe en meng. Breng op smaak met jeneverbes, zout en versgemalen peper.
Taart
- Verwarm de oven tot 220°C. Meng de eierdooier met een beetje water. Verdeel het deeg in twee cirkels van 25 en 30 cm diameter. Leg de kleinere op een bakplaat bedekt met bakpapier. Leg de vulling er bolvormig bovenop.
- Bestrijk de rand met eigeel, dek af met de andere schijf en druk de randen met je vingers dicht. Gebruik een penseel om de taart in te smeren met eigeel en maak een gat in het midden. Bak en verlaag vervolgens de temperatuur tot 180°C. Bak gedurende 15 tot 20 minuten.
Afmaken en serveren
- Haal de taart uit de oven, schuif de taart op een bord en laat hem 30 minuten rusten op een warme plaats. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!