Champignoncrème

Champignons en mascarpone als smaakmaker
Gang Sauzen
Keuken Italiaans
Porties 115 gram

Ingrediënten
  

  • 70 g Kastanjechampignons
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 65 g Mascarpone
  • Zout
  • Peper
  • 1 el Bieslook extra om de saus als pasta voor crostini te gebruiken

Instructies
 

Champignons

  • Snijd de champignons in 4 of 6 stukjes. Verhit de olie op halfhoog vuur. Bak hierin onder goed roeren de champignons, met een beetje zout, tot ze hun vocht loslaten. ````voeg het citroensap toe, draai het vuur laag en smoor de paddenstoelen nog enkele minuten, steeds wat roeren, tot ze bijna gaar zijn. Pureer met de blender of staafmixer. Laat afkoelen.

Saus

  • Vermeng de enigszins korrelijge champignonpuree met de mascarpone. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat enkele uren of een dag staan om op te stijven en de smaken goed in elkaar te laten opgaan.
  • Meng er eventueel nog wat bieslook door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept