Cassave en kokoscake
Ingrediënten
- 500 gr cassava geraspt
- 375 ml Kokosmelk
- 500 gr cassava
- 200 ml zoet gecondenseerde melk
- 1 Ei
- 60 gr Suiker
- 5 el tapioca starch
- 2 el gesmolten ongezouten boter
- 2 tl Vanille essence
- 1 tl Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180º C . Vet een bakvorm van 20 cm doorsnee in.
- U kunt verse cassave wortel nemen of bevroren geraspte cassave. Wanneer u geraspte neemt kunt u verder met stap 4.
- Was en schil de cassave wortel. Leg hem in water gedurende 2 uur. Rasp hem fijn en haal daarna door een blender of een food processor gedurende 1 minuut. De textuur lijkt wat op riccotta kaas daarna.
- Doe de geraspte cassava in een zeef en druk met een spatel alle overtollige vloeistof eruit. Voeg vervolgens alle ingredienten toe en mix tot alles goed gemengd is.
- Doe de cassava massa in de ingevette bakblik en bak in de oven voor 45-55 minuten. Laat het afkoelen en snij daarna in blokjes van 3x3 cm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!